تهران _سهروردی

تعمیر IPL / SHR

دستگاه های رفع موی IPL و SHR به علت تنوع موارد درمانی که قادر به انجام آنها هستند همچنان در بسیاری از مراکز درمانی مورد استفاده قرار میگیرند. این دستگاه ها در اصل از تکنولوژی به خصوصی جهت حذف موی زائد استفاده میکنند که آنها را از دستگاه های لیزر متمایز میکند. شاید بهتر این باشد که برای توضیح بهتر مطلب با معرفی دستگاه IPL شروع کنیم مکانیزم این دستگاه بر پایه استفاده از نور پالسی شدید بنا شده که در حقیقت عنوانی که به آن اطلاق می شود نیز از حروف اول کلمات (Intense Pulsed Light) گرفته شده که به همین موضوع اشاره میکند.

مهمترین تفاوت IPL با لیزر، در ماهیت پرتوی نوری است که این دو دستگاه تولید میکنند به این معنی که نور IPL، طیف وسیعی از طول موج ها یا به عبارت دقیق تر طول موج هایی در محدوده 500 تا 1200 نانومتر تولید میکند. این طیف گسترده، طول موج های نور مریی تا مادون قرمز را در بر میگیرد. نور مرئی به نوری گفته میشود که بواسطه چشم انسان قابل رویت بوده و بر حسب طول موج های مختلف، رنگ های متفاوتی نیز ایجاد میکند. به همین دلیل نور IPL مالتی کروماتیک یا چند رنگ نامیده میشود و در مقابل، نور لیزر با تابش تنها یک طول موج، در زمره امواج مونو کروماتیک یا تک رنگ قرار میگیرد.

همین ویژگی چند طول موج بودن نور IPL، این دستگاه را علاوه بر کارکرد موثر در زمینه رفع موی زائد به گزینه ای ایده آل برای درمان انواع مشکلات پوستی، تبدیل میکند. با استفاده از تکنولوژی IPL، می توان مواردی همچون لک های پوستی رنگدانه ای مانند ملاسما، کک و مک و آفتاب سوختگی و نیز لک های عروقی مانند تلاژنکتازی و روزاسه را به طور موثری تحت درمان قرار دارد همچنین از این دستگاه جهت برطرف کردن چین و چروک های سطحی پوست و نیز از بین بردن جای جوش و اسکار استفاده میکنند. البته هر یک از این کاربردها به طول موج بخصوصی برای درمان نیاز دارند بنابراین لازم است تا طیف وسیع نور IPL به نوعی محدود شود. برای محدود کردن این امواج از قطعات شیشه ای ویژه ای به نام فیلتر استفاده میکنند. به این ترتیب که با قرار دادن هر یک از فیلترها در هندپیس دستگاه، دامنه محدودی از نور به پوست بیمار تابیده می شود. در ارتباط با فیلترهای مختلف دستگاه آی پی ال و نقشی که هر کدام در کارکرد درمانی ایفا میکنند در زمان معرفی قطعات دستگاه IPL و SHR، به طور کامل توضیح خواهیم داد.

حذف موهای زائد بوسیله دستگاه SHR نیز مشابه با دستگاه IPL می باشد با این تفاوت دستگاه SHR می تواند با هر بار فشردن دکمه شات، پالس های بیشتری (که تعداد آن ها از طریق پارامتری به نام فرکانس از منوی دستگاه قابل انتخاب است) به پوست بتاباند این در حالی است که در IPL با هر شات تنها یک پالس تابیده می شود این موضوع علاوه بر اینکه موجب می شود تا درمان با دستگاه اس اچ آر سریعتر انجام شود با تخلیه تدریجی انرژی بر روی پوست، در عین حفظ اثر درمانی، باعث میشود تا بیمار درد کمتری احساس کند. و همچنین به علت فرکانس بالای SHR، حرکت هندپیس بر روی پوست درست مشابه با دستگاه لیزر دایود به صورت رفت و برگشتی یا رولی انجام میشود.

به علت سرعت پایین در انجام درمان و طولانی شدن جلسات درمانی و نیز درد نسبتاً زیاد برای مراجعه کننده و هزینه مصرفی بالاتری که داشتند دستگاه های IPL به مرور جای خود را به دستگاه های SHR دادند. در حقیقت اس اچ آر ها نمونه های پیشرفته تری بودند که توانستند با برطرف کردن معضلات ورژن قدیمی تر خود، سهم ویژه ای در بازار تجهیزات زیبایی به خود اختصاص دهند. در ادامه به معرفی قطعات اصلی دستگاه SHR می پردازیم.

قطعات اصلی دستگاه SHR

فلش لامپ
فلش لامپ که معمولاً با گاز زنون پر شده، نور پالسی وسیع الطیف (معمولاً طول موج 500 تا 1200 نانومتر) را برای هدف قرار دادن ملانین در فولیکول های مو تولید می کند. نور به پوست نفوذ می کند و توسط ملانین موجود در فولیکول مو جذب می شود و به گرما تبدیل می شود تا به فولیکول آسیب برساند و از رشد مو در آینده جلوگیری کند. این قطعه یکی از اجزاء بسیار مهم دستگاه تلقی می شود که نقش مستقیمی در کیفیت انرژی خروجی و میزان اثربخشی درمان دارد.

کریستال

این قطعه که در تماس مستقیم با پوست زیباجو قرار میگیرد از جنس کواتز ساخته می‌شود که با داشتن شفافیت و مقاومت بالای حرارتی در برابر نور، گزینه ایده آلی برای انتقال انرژی به پوست به حساب می‌آید. سطح صاف و صیقلی کریستال در حین کار به نرمی بر روی پوست حرکت کرده و انرژی را بطور یکنواخت توزیع می‌کند. نه تنها کریستال SHR، به عنوان پنجره ای برای انتقال انرژی بر روی پوست عمل میکند بلکه با متمرکز کردن بیشتر و کاهش اتلاف انرژی در کیفیت نور خروجی و متعاقباً میزان اثربخشی درمان نیز نقش مهمی ایفا میکند. این قطعه که به کمک سیستم کولینگ به شدت سرد می شود با انتقال سرمای ایجاد شده به پوست مراجعه کننده، درد ناشی از انجام درمان را به نحو محسوسی کاهش میدهد.

فلوتیوب

فلوتیوب، لوله ای توخالی از جنس کواتز میباشد که فلش لامپ را درون خود جای داده و با کمک جریان آب از افزایش بیش از حد دمای لامپ پیشگیری میکند. این قطعه علاوه بر جذب گرمای لامپ، در سرد کردن سر درمانی هندپیس نیز تاثیرگذار بوده و احساس درد و سوختگی پوست بیمار را نیز به حداقل رسانده و درمانی ایمن و موثر را تضمین می کند.

فیلتر

همانطور که پبشتر ذکر شد لامپ دستگاه SHR طیف وسیعی از امواج که تقریباً در محدوده 500 تا 1200 نانومتر هستند را تولید میکند این دامنه گسترده از امواج باید به طریقی برای دستیابی به کاربردهای خاص مثلاً رفع مو، رفع لک یا جوانسازی محدود شود. فیلترها قطعاتی هستند که هر یک به طیف خاصی از امواج اجازه عبور داده و باقی امواج را مسدود میکنند از آنجا که هر یک از اهداف درمانی مثل ضایعات عروقی یا رنگدانه ای طول موج بخصوصی را بیشتر جذب میکنند لذا استفاده از فیلترها به کسب بهترین نتایج همراه با حفظ ایمنی و کمترین ریسک ایجاد عوارض کمک می کنند. فیلترها به شرطی که قابل تعویض باشند داخل شکافی که به همین منظور بر روی هندپیس تعبیه شده، در حد فاصل لامپ و کریستال قرار میگیرند. در بعضی دستگاه های SHR، فیلتر بخصوصی مثلا 640 نانومتر فقط با هدف کاهش موی زائد از قبل بر روی هندپیس ثابت شده طبیعتاً از چنین دستگاهی نباید انتظار برآورده کردن سایر اهداف درمانی را داشت.

در ادامه فهرستی از فیلترهای مختلف دستگاه SHR همراه با کارکردی که دارند آورده می شود

فیلتر 510 نانومتر

رفع ضایعات رنگدانه ای روشن

رفع ضایعات عروقی بر روی پوست های روشن

فیلتر 590 نانومتر

از بین بردن ضایعات عروقی بر روی پوست های تیره

برطرف کردن تلانژکتازی و رگ های واریسی و عنکبوتی

فیلتر 640

رفع موهای زائد بر روی پوست های روشن

فیلتر 690 نانومتر

رفع موهای زائد بر روی پوست های گندمی

فیلتر 755 نانومتر

رفع موهای تیره بر روی پوست های تیره

تمامی قطعاتی که تا اینجای متن مورد اشاره قرار گرفت از قبیل لامپ، کریستال، فلوتیوب و فیلتر همگی در هندپیس دستگاه اس اچ آر قرار دارند، سایر قطعات مثل پاور، پمپ آب، برد فرمان و … که در بدنه دستگاه جای گرفته اند علیرغم نقش بسیار مهمی که در خروجی کار ایفا میکنند و هر گونه ایراد یا نقصی در آنها، عملکرد کلی دستگاه را با مشکل مواجه می کند به دلیل وظیفه مشابهی که در سایر تجهیزات زیبایی نیز بر عهده دارند، از پرداختن به آنها در این مطلب خود داری کرده و شرح جامع درباره عملکرد هر یک را به بخش مقالات موکول می‌کنیم.

در ادامه به برخی از رایج ترین مشکلات رایج دستگاه های زیبایی پرداخته و دلایل احتمالی بروز آن ها را از نظر می گذرانیم.

اشکالات رایج دستگاه SHR

دستگاه شات نمی زند

لامپ باید تعویض شود (معمولاً با هر 500 هزار شات)

مشکلات الکتریکی مانند خرابی خازن ها و یا افرایش ناگهانی ولتاژ

گرمای بیش از حد به دلیل سیستم کولینگ ضعیف

نشتی آب از هندپیس، خرطومی یا کانکتور

فرسودگی واشرها یا حلقههای آببندی (O-rings) در اثر استفاده طولانی مدت

ترک‌خوردگی محفظه خنک‌کننده داخلی در اثر ضربه خوردن هندپیس

پارگی شلنگ در اثر تماس با سطوح تیز یا گرمای بیش‌ازحد

روشن و خاموش شدن مداوم فلش لامپ

خرابی یا پر شدن شات‌های فلش لامپ

استفاده از لامپ‌های غیر‌استاندارد و ناسازگار با دستگاه

خرابی و سوختن خازن‌ها و ترانزیستورها

مشکلات نرم‌افزاری

نوسانات شدید برق

خرابی آداپتور یا کابل برق

کاهش انرژی خروجی

فرسودگی لامپ

خرابی خازن‌ها

خرابی منبع تغذیه

کثیف بودن فیلترها

همچنین در برخی از دستگاه‌ها، در صورت بروز نقص در عملکرد فن و پمپ آب یا گرفتگی مسیرهای هوا که باعث Overheating یا گرمای بیش از حد میشود، سیستم حفاظتی دستگاه بطور اتوماتیک فعال شده و برای پیشگیری از ایجاد آسیب‌های بیشتر، انرژی خروجی به صورت خودکار کاهش داده می‌شود.

نشتی آب از کف دستگاه

ترک خوردگی یا فرسودگی مخزن آب

خرابی پمپ آب

ساییدگی یا پوسیدگی لوله‌ها

پوسیدگی رادیاتور

گرمای بیش از حد هندپیس

خرابی خنک‌کننده TEC

خرابی فن

کاهش سطح آب مخزن بعلت وجود نشتی در مدار خنک کننده

استهلاک فلش لامپ و یا استفاده از لامپ‌های بی‌کیفیت و غیر‌استاندارد

استفاده از انرژی و یا فرکانس بالا به مدت طولانی

خرابی سنسور دما

وجود اتصالی در برد الکترونیکی دستگاه

فرم ثبت درخواست تعمیر

نیاز به تعمیر دارید ؟ فرم زیر را پر کنید تا در کوتاه ترین زمان با شما تماس بگیریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Click outside to hide the comparison bar
Compare